Merülni a Kínai Nagy Falnál?
2010. május 20. írta: Bikfic75

Merülni a Kínai Nagy Falnál?

Hülyén hangzik, pedig van ilyen. 1981-ben a kínai kormány, - hogy megoldja a vízhiányt -elárasztott egy völgyet, ahol a fal egy része haladt. A tó Pekingtől északra található, kb 3 órányi autóútra. Az elárasztással kialakult tó legmélyebb pontja 35 méter. A merüléshez a száraz ruha még nyáron is ajánlott, télen pedig jobb anélkül meg sem próbálni, mivel a tó vize baromi hideg, 35 méteres mélységben mindössze 6 Celsius fokos. A látótávolság is elég rossz, maximum 5 méter. A tó aljzata iszapos, könnyen felkavarodik, ami tovább rontja a látótávolságot. Csak haladó búvároknak ajánlott, éjszakai merülési tapasztalattal és kiválló lebegőképességgel. Az élővilág rendkívül szegényes, csupán néhány édesvizi hal és rák él a vízben.

Ha ilyen rosszak a körülmények, akkor minek is menjünk oda merülni? A beszámolók szerint páratlan élmény a hideg víznek köszönhetően bámulatos épségben megmaradt falak melett, felett úszni, alagutakon, kapukon átúszni. Különösen látványosak a rossz látási körülmények miatt sejtelmes, halvány fénybe burkolózott őrtornyok. A Kínai Nagy Falat évente több ezer túrista látogatja meg, de csak alig néhány ember van, aki a falnak ezt a részét látta.

Nem tudom, ki mit gondol, nekem bejön ez a merülőhely. Szívesen megmerülném.

Forrás: Big Blue Scuba Diving International, Telegraph Fotó:MATHIEU MEUR/NATIONAL

A bejegyzés trackback címe:

https://dekompresszio.blog.hu/api/trackback/id/tr732016975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása