Csontváz a víz alól
2010. augusztus 29. írta: Bikfic75

Csontváz a víz alól

Történelem előtti csontvázat hoztak fel búvárok egy víz alatti barlangból Mexicóban. Két német búvár már négy évvel ezelőtt megtalálta a 10.000 éves emberi maradványokat, azóta az eredeti megtalálás helyén vizsgálták a tudósok, de most úgy döntöttek, hogy biztonságosabb, ha a felszínre hozzák további tanulmányozás céljából. A 8,3 méter mélyen megtalált csontváz egy fiúé, akit Young Hol Chan-nak nevezték el, és a legrégebbi csontvázak közé tartozik Amerikában.

A Mexikói Antropológiai Intézetben vizsgálják tovább a csontokat, amelyek fontos leletek az ősi ember vándorlásának felderítésében. Ez az intézet kordinálja a kelet Mexikóba irányuló korai vándorlásról szóló tanulány elkészítését, melynek célja, hogy a jégkorszak végén a Berring szoroson át zajló vándorlást jobban megismerjük.

A barlangok, ahol egyébként még további 3 csontvázat találtak, a jégkorszakot követő olvadás során kerültek víz alá.

A bejegyzés trackback címe:

https://dekompresszio.blog.hu/api/trackback/id/tr762257363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása